16 Ekim 2015 Cuma

On Katlı Poaça


ON KATLI POAÇA
Malzemeler:
*  1 su bardağı sıvıyağ
*  1 su bardağı ılık süt
*  1 tane yumurta (sarısı üzerine)
*  1 küp yaş maya
*  1 çorba kaşığı toz şeker
*  2 çay aşığı tuz
*   4-5 su bardağı un

Diğer Malzemeler:
*  200 gr tereyağ ya da margarin
*  1 kase peynir
*  3 çorba kaşığı doğranmış maydonoz
*  Bir kase çekirdeksiz zeytin


Tereyağını/Margarini eritip soğutun. Un hariç diğer malzemeleri karıştırıp maya eriyene kadar karıştırın. Unu ekleyip kulak memesikıvamında bir hamur yoğurun.  Hamuru 10 bezeye bölün. Bezeleri merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına tereyağı/margarinle yağlayıp üst üste dizin.  Dolapta yarım saat dinlendirip,  tezgahta merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.


Hamuru 16 üçgene kesin. Her bir üçgenin içine peynirli maydonozlu harç ya da zeytin parçaları koyup sigara böreği sarar gibi sarıp, tepsiye dizin.



Üstüne streç filmle örtüp bir kaç saat dolapta dinlendirin. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun :)


1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler