17 Haziran 2015 Çarşamba

Keşkek


KEŞKEK
Malzemeler
*  1 kg buğday
*  400 gr kemikli et

Üzeri için
*  Tereyağı
*  Toz biber


Eti yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Yaklaşık 10 dakika kendi yağında döndürüp, üzerine bir gece suda beklettiğiniz buğdayı ilave edin. Düdüklüde ( hızlı pişirenler için 30 dk) suyla pişirin. İsteğe bağlı tuz ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra kemikli eti çıkarın. 



Biz arkadaşım Sevil'le yaptık.  Kemikli eti ayrı bir tabakta didin.


Sonra buğdayla tekrar buluşturun. Çok koyuysa suyla seyreltin. Üzerine toz biberi tereyağında kızdırıp dökün.


Yanında ege yaz turşusuyla enfes oluyor. Arkadaşım Sevil'e teşekkür ederim. 



1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler