27 Mart 2015 Cuma

Fındıkezmeli Açma


FINDIKEZMELİ AÇMA
Malzemeler
  *  4-5 bardak un (4 bardak koyun, cıvık olursa 5. bardakla  ayarlarsınız)
*  1 su bardağı ılık süt
*  1 paket yaş maya
*  1 tatlı kaşığı mahlep
*  2 orta boy damla sakızı
*  1 çay bardağı pudra şekeri
*  1 çay bardağı fındık yağı
*  1 yumurta
 
İç Malzemesi İçin
*  Fındık ezmesi
*  İnceltmek için fındık yağı


Ilık süte yaş maya ve bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyip kabarmasını bekleyin. Dört bardak unu derin bir kaba koyup, içine bir yumurta beyazını, şeker, yağ, mahlep, özetle sütlü maya hariç herşeyi koyun. Mayayı ekleyip, yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Unu ekleyerek yapışmayan hamur kıvamını ayarlayın. 

Üzerine temiz, ıslak bir bez örterek kalorifer yanı gibi bir yerde mayalanmaya bırakın. Yaklaşık olarak 45 dakikada 2,5 katına çıkacaktır.
Küçük bezelere ayırıp, uzunlamasına açın. İçine fındık yağıyla inceltikmiş fındık ezmesi sürüp, uzunlamasına yuvarlayın. Sonra dolarak şekildeki gibi açma halkaları oluşturun. Bu tarifin özelliği Fiskobirlik tırtımıklı fındık ezmesi kullanmaktır. Bu şekilde çok lezzetli oluyor.
 
175 derecede yarım saat pişirin. Oldukça lezzetli, pişerken kokusu tüm evi saran, güzel bir çörek. Hem çocuklarında kalbini fethediyor.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler