15 Temmuz 2014 Salı

Şeftali Tatlısı - Limonlu Dondurma




ŞEFTALİ TATLISI
Malzemeler:
*  3 şeftali
*  1 su bardağından biraz az toz şeker
*  1 su bardağı su



Geniş bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve suyu karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra içine yarım şeftalileri dizin. Eğer şeftalilerin çekirdekleri çıkmıyorsa, uğraşmayın, öyle pişirin. Pişince nasıl olsa kabukta çekirdekte çıkacaktır.

Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk pişirin. Şeftalilerin iki yüzü de pişmelidir. Şerbet kısmı bayağı azalacaktır. Şeftali tatlılarını servis tabaklarına alıp oda ısısına gelinceye kadar soğutun. Tencerenin dibindeki şerbetle tabakları süsleyin, şeftalilerin üzerini süsleyin. Çekirdek evciğine dondurma koyarak servis edebilirsiniz.




LİMONLU DONDURMA
Malzemeler:
*  2 su bardağı yoğurt
*  2 limon kabuğu ve rendesi
*  1 su bardağından biraz az toz şeker

Limon kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkıp derin bir kaseye alın. İçine toz şeker ve yoğurdu karıştırıp homojen bir karışım elde edin. Derin dondurucuda dondurun. Donmadan önce yarım saatte bir karıştırmak dondurmanızı pürüzsüz yapacaktır. Yerken ağzınıza buz parçaları gelmesini engeller.

Aynı dondurmayı yoğurt yerine labne peyniriylede deneyebilirsiniz. Daha kremamsı bir lezzet verir. Yoğurtlu olan bu basit tarihi daha az yağ içeriği nedeniyle biz seviyoruz. Annemin gün arkadaşları bu şekilde tüketiyor.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler