1 Temmuz 2014 Salı

1 saatte 4 çeşit * Menü 1


1 Temmuz itibariyle yemek kursu vermeye başladım. Salı günleri, 18:00 ile 19:00 saatleri arasında " bir saatte dört çeşit" olmak üzere, hızlı gelen misafirler, ani yemek hazırlıkları için bir program hazırladık.






MENÜ
*  KREMALI TAVUK
*  PİRİNÇ PİLAVI
*  DOMATESLİ SALATA
*  MOZAİK PASTA


KREMALI TA VUK                                                                                       
MALZEMELER:
*  1 kg kemiksiz tavuk kalçası
*  1 paket krema
*  1 kase mısır gevreği
*  1 büyük kavanoz garnitür ya da dondurulmuş garnitür
*  Tuz,karabiber

Tavukları yıkadıktan sonra derin bir kap içerisinde tuz ve karabiberini ekleyin. Tüm yüzeye nüfus ettikten sonra borcama sıralayın. Garnitürü üzerine serpiştirin.  Üzerine mısır gevreğini elinizle kabaca öğütün. 1 paket kremayı boşaltın. Krema koyu kıvamlıysa biraz sütle inceltin. 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.


 

PİRİNÇ PİLAVI
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı kaynar su
* Tuz
*  3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pirinçleri yıkayıp çok güzel süzün. Pilav tenceresinde sıvıyağı koyun ve pirinçleri ilave edin. Pirinçlerin mis gibi kokusu çıkmaya başlayınca kaynar su ve tuz ilave edin. Kapağını kapatıp, en kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Piştiğini anlamanın  en kolay yolu kaşık ya da çatal batırıp dik durduğunu görmektir.

Pilav piştikten sonra lezzetleri şöyle bir karıştırıp kapağı kapalı 15 dk dinlendirmek gerekir. Gözünüze pilav kuru geldiyse bu aşamada azıcık kaynar su gezdirip dinlendirmek pişirme esnasında oluşan tıkızlık hatasını giderir.


DOMATES SALATASI
*  4 iri domates
* 2 orta boy soğan
*  tuz
* sumak
* zeytinyağı

Soğanları jülyen doğrayıp tuzla ovun. Bu halde en az 5 dk  beklesinler. Domateslerin kabuklarını soyup, salata için doğrayalım. Soğanlara sumak ekleyip tekrar ovalım. Domates ve soğanı birleştirip zeytinyağıyla harmanlayalım.


MOZAİK PASTA
Malzemeler:
* 2 paket petibör bisküvi
*  25 gr kakao - yaklaşık 3 kaşık
*  1 portakal kabuğu rendesi
*  3 kaşık tereyağ/margarin
*  1 çay bardağı fındık kırığı/ceviz içi
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt

Yağı cezvede eritin. Bisküvileri kabaca kırın. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Alimünyum folyoya sarıp şekil verin. Soğutup servis edin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler