6 Nisan 2014 Pazar

Elmalı Turta




Elmalı Turta
Malzemeler
Turta hamuru için
*  2 yumurta
*  125 gr tereyağı ya da margarin
*  5 yemek kaşığı toz şeker
*  3 - 3.5 bardak un
*  1 kabartma tozu

İçi için
*  2 koca elma
*  1 su bardağı şeker
*  1 su bardağı ceviz-fındık kırığı
*  isteğe bağlı tarçın


Hamur malzemelerini karıştırıp yapışmaz bir hamur elde edin. Küçük bir tencerede koca elmaları incecik doğrayıp üzerine şeker dökün.  Bu şekilde elmaları soteleyin. Kendi suyunu salan elmalar pişince enfes oluyor. En son isterseniz tarçın ekleyin. Ceviz-fındık kırığıyla birleştirin.

Hamurun ikiye bölüp, merdaneyle açın.  Yağlanmış turta kabına yayın.  Üzerine elmalı harcı yayın.  Hamurun diğer yarısını açıp şerit şerit kesin. Kafes olacak şekilde üzerini kaplayın.

Çınar'la bir aydır sürekli Hay Day oynuyoruz. Bazen oradaki ürünleri denesek mi diyoruz.  Elmalı turta yapma fikri buradan çıktı.

Artan azıcık hamurla küçük turtiler yapalım dedik. Okula giderken bu küçükleri beslenme çantasına koyacak.

Afiyet olsun.





1 yorum:

  1. Sevgili Aslı elmalı turtanın lezzeti bir başkadır değil mi elmalı kurabiye ve bu her zaman favorimiz olmuştur. genelde hafta sonu geç kahvaltı sonraıs ikindi çayı yanına kızım hemen yapar ve çok da güzel yapar yeriz.. sizinki de çok güzel görünüyor elinize sağlık , sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler