10 Nisan 2014 Perşembe

Çilekli Tart ve Mini Turtiler


ÇİLEKLİ TART
Malzemeler
Hamuru için
*  3 bardak un
*  150 gr tereyağı ve margarin karışımı
*  3/4 bardak şeker
*  1 yumurta
*  2 küp buz
*  1 kabartma tozu
*  Bir fiske tuz


Muhallebisi için
*  2 su bardağı süt
*  2 silme yemek kaşığı mısır nişastası
*  1 silme yemek kaşığı un
*  2 yemek kaşığı şeker
*  Yarım paket vanilya
*  1 limon kabuğu rendesi

Üzerini süslemek için
*  350 gr çilek
* Dr. Oetker tart jöle

Hamur malzemelerini derin bir kaba koyup yoğurun.  Mümkün mertebe malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.  Buz küpleriyle yoğurmak hamuru soğuk kılacaktır. Yağlanmış tart  kalıbına, merdaneyle açtığınız hamuru yayın. Kenarlarını düzeltip 175 derecede 20 dakika pişirin. Isınmış fırına soğuk hamuru koyarak pişirin. Bu arada muhallebisini hazırlayın.Küçük bir tencereye limon kabuğu hariç tüm malzemeleri koyup karıştırarak pişirin. En son limon kabuğu ekleyip karıştırın. Soğumuş tart hamuruna muhallebisini sürüp azıcık soğumasını bekleyin. Çilek dilimleriniyle üzerini kaplayıp, tarifine göre hazırladığınız Dr. Oetker tart jöleyi çileklerin üzerine sürün.

Çileğin bol olduğu şu günlerde yapmanızı öneririm. Facebook'ta Pembe Kekik'in paylaştığı çilekli tart tarifini görünce bende yapmak istedim.

Artan hamur ve muhallebiyle küçük turtiler yapmaya devam ettik. Küçük turtiler beslenme çantası için birebir :) Toplamda bir büyük 5 küçük tart çıkıyor. Küçük tart kalıplarının içine Migros ve İkea'da satılan tart taban kağıtlarından kullanabilirsiniz. Çok pratik oluyor.

Afiyet olsun sizlere.



2 yorum:

  1. Ne severim.. Ellerine sağlık Aslıcım :)

    YanıtlaSil
  2. Aslıcığım ellerine sağlık, çok iştah açıcı görünüyor!Zaten doğumdan sonra tatlı yemekten aldım kiloları,şimdi bundanda çekti canım, napçaz şimdi:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler