5 Ocak 2014 Pazar

Kete


KETE
Malzemeler
*  1 paket yaş maya
*  2 su bardağı sütp
*  Yarım su bardağı sıvı yağ
*  1 yemek kaşığı toz şeker
*  1 tatlı kaşığı tuz
*  Alabildiği kadar un

Arası için
*  250 gr margarin ya da tereyağı
*  1,5 çay bardağı un
*  1 çimdik tuz

Üzeri için
*  1 yumurta sarısı
*  Çörek otu / susam


Süt,  sıvı yağ,  toz şeker, mayayı karıştırın.  Ilık olan bu karışım ile unu birleştirip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 5 bezeye bölüp, merdaneyle açalım. Küçük bir tencerede tereyağında unu kavurup biraz tuz katıp unun hoş kokusunu çıkaralım. Açtığımız  bezelerin içine kavurduğumuz unu koyup dikdörtgen şeklini verelim. Yine kavurduğumuz undan yayıp kare şeklinde bırakalım.  Yağlanmış tepsiye katlama yerleri alta gelecek şekilde dizelim. Yarım saat tepside  dinlendirip, üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu/susam sepeleyip 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler