25 Aralık 2013 Çarşamba

GÖREBE Filmi , Zencefilli Kurabiye


22 Kasım 2013 aktiffelsefe ve Batigöz işbirliği ile çekilen, zihinsel engellerimize farkındalığımızı artırarak fiziksel engellilere olan empatiyi artırmak için çekilen kısa filmin ilk gösterimini Uğur Mumcu Kültür Merkezi/Bornova'da izleyiciye sunuldu.









Arkadaşım Gönül'le birlikte kokteylde ikram edilmesi için zencefilli kurabiyeler yaptık. Yaklaşık altı ay önce görme engelliler için düzenlenen konserde de aynı kurabiyeleri yapmıştık. Bu tür etkinlikler için kurabiyelerimiz beğeniliyor, tarifleri hep soruluyor. Bu vesile ile paylaşmak istedim.




ZENCEFİLLİ KURABİYE
Malzemeler:
*  1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
*  1 su bardağından 2 parmak az pekmez
*  1 yumurta
*  1 tatlı kaşığı tarçın
*  1 tatlı kaşığı zencefil
*  6-7 bardak un
*  1 paket margarin
*  1 kabartma tozu



Tüm malzemeyi karıştırıp homojen karışım elde edin. Hamurun kaba ve ellerinize yapışmaması gerekiyor. Unlanmış zemine hamuru açıp kalıplarla şekil verin. Bir hamur karışımından iki tepsi çıkıyor. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 - 20 dakikada pişiyor. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Zencefilli kurabiyelerinizin dışarıda satılanlardan hiç farkı yok gerçekten, görüntü süper.. E malzemeler de süper, eminim lezzet de öyledir Aslıcım, ellerinize yüreğinize sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler