4 Aralık 2012 Salı

KIYMALI KARNIBAHAR

Dün akşam İzmir'de çok fırtına vardı. Kış iyice kendini belli etmeye başladı. Bu zamanların yiyecekleri bol baharatlı kabuska, karnıbahar, yumurtalı ıspanak gibi şeyler. Buzdolabının dibinde bir küçük karnıbahar bulunca ne yapacağımı şaşırdım. Turşusunu, kızartmasını, yemeğini, salatasını herşeyini özlemişim. Bir klasik olarak yemeğini yapmaya karar verdim.

KIYMALI KARNIBAHAR
Malzemeler:
-  1 küçük karnıbahar
-  1 havuç
-  1 kuru soğan
-  2 diş sarımsak
-  250-300 gr kıyma
-  Tuz, kimyon
-  Sıvı yağ
-  1,5 yemek kaşığı salça
-  İsteğe bağlı limon suyu

Sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanları ve kıymayı kavurun. İçine yemeklik havuç ve rendelenmiş sarımsak ekleyin. Salçayı ekleyip, çevirin ve biraz sıcak su ekleyin. Elinizle böldüğünüz karnıbaharları ekleyip pişirin. Ocağı söndürmeden 5-10 dk önce kimyon ve tuz ekleyin. eğer limonlu seviyorsanız limon suyuda ekleyebilirsiniz. Kimyon, karnıbahara bence çok yakışıyor.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler