2 Kasım 2012 Cuma

PATLICAN YEMEĞİ

Merhabalar,

Patlıcanlar bitmeden, son bir yemek yapmak istedim. Alacalı patlıcanı pazar torbasında görünce, aklıma ne zaman yemeğe gitsek patlıcan pişiren Zekeriya Bey geldi. Evde yemeğini kendisi yapan Zekeriya Bey'e verdiği bu tarif için teşekkür ederim. Aklımda kaldığı kadarıyla yapmaya çalıştım. Tam bir erkek yemeği. Kabaca doğranmış, kolaycacık bir yemek.






Zekeriya Bey'in Patlıcan Yemeği
Malzemeler:
-  1 kg patlıcan
-  10 adet yeşil biber
-  1 adet kırmızı kapya biberi
-  Yarım kilo domates
-  1 kuru soğan
-  1 avuç sarımsak
-  Tuz, karabiber, zeytinyağı

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda acısını alın. Derin, kalın tabanlı bir tencerede temizlenmiş, kaba doğranmış biberleri dizin. Üzerine acısı alınmış patlıcanlarla kaplayın. Üstüne piyazlık doğranmış kuru soğan şeritlerini, domatesleri dizin ve aralara sarımsakları sıkıştırın. Tuz sepeleyin ve bir sıra daha bu şekilde dizin. Tüm malzeme bitinceye kadar, bu şekilde sıralamaya devam edin. En üste zeytinyağını döküp tencerenin kapağını kapatın.

Bu şekilde önce yüksek ateşte, tencere ısınınca, kısık ateşte yaklaşık bir saatte pişirin. Sebzeler iyice karışıp, lezzetler birbirine karışıyor. Yemek piştikten sonra şöyle bir karıştırın. Bir on dakika dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Evet ya, patlıcanlar bitecek değil mi ? Benim en sevdiğim sebze :(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler