12 Kasım 2012 Pazartesi

LOR KURABİYESİ

Merhabalar,
Bu soğuk günlere sıcacık, protein açısından zengin bir kurabiyeyle başlayalım. Lor kurabiyesi Çınar'ın en sevdiği kurabiye. Çınar, peynir sevmediği için lorlu tarifleri evde daha çok yapmaya çalışıyorum. Kayınvalidem çok güzel yapar. Bayramda beraber yaptık.



LOR LURABİYESİ
Malzemeler:


-  Aldığı kadar un

-  500 gr. tatlı lor

-  2 yumurta

-  2 su bardağı toz şeker

-  250 gr tereyağ (yarı yarıya sıvıyağda kullanılabilir)

-  1 paket kabartma tozu


 Bir kapta lor, yumurta, toz şeker, yağ konup krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Aldığı kadar un ve kabartma tozu eklenir. Ele yapışmayan bir hamur olunca, top top yapılır, toz şekere bulanıp tepsiye dizilir. Yaklaşık 40 dakika 175 derece fırında pişiyor. Pembeleşmeleri olduğunun göstergesidir.
Kurabiyeleri yumurtasız, sade şekere bulayıp fırınlayın. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Çınar ağzının tadını biliyor. Lor kurabiyesi sevilmez mi hiç ?

    Ellerine sağlık! Tarifini kaydettim bile,benimkinden biraz değişik ama görüntüye bakarsam seninkinin daha lezzetli olduğunu söylüyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler