16 Kasım 2011 Çarşamba

Annemin Kestaneli Pilavı



ANNEMİN KESTANELİ PİLAVİ
Malzemeler:
- 2 tavuk göğsü
- 2 havuç
- 2 bardak pirinç
- 1/2 kg kestane
- Kavrulmuş badem
- Tereyağ (isteğe bağlı margarin)

Süslemek için:
- Domates
- Biber
- Dereotu



Tavuk göğüslerini haşlayıp, beyaz etlerini ayırın. Küp küp doğrayıp azıcık tereyağ ve tuzla soteleyin. Kestaneyi düdüklüde haşlayıp, kabuklarından ayırın. Havuçları ince ince, küçük kareler halinde doğrayın. İsterseniz kibrit çöpü şeklinde de doğrayabilirsiniz. Tereyağ ya da margarinde havuçları soteleyip, yarım saat ılık suda beklemiş pirinçleri ilave edin. Bu şekilde kavurun. 2 bardak et suyu ekleyip pilavı biraz pişirin. İçine hazır kestaneleri koyup pişirmeye devam edin. Piştikten sonra sıcak su dolu bir kapta demlensin.

Derince, yayvan bir kabın içine süslü bir şekilde şerit biber ve domates halkaları dizin. Üzerine sotelenmiş tavukları koyup, bastırın. Pilavı en son koyup, yayın. Bu şekilde sıcak su dolu kapta demlenmeye bırakın. Misafiriniz geldiğinde düz bir tabağa ters çevirerek çıkartın. Tabağın kenarlarını dereotlarıyla, pilavın üzerini de bol kavrulmuş bademle donatın.

Afiyet olsun.

Bu yemeği annem kızkardeşim Deniz için yaptı. Genelde kestaneli pilavı yılbaşında yapar. Kardeşim özlemiş, kırmadı, yaptı. Bizim için bu çeşit pilavlar özeldir. Önemli günlerde yapılır.

1 yorum:

  1. merhabalaaar:))
    siz çok şekersiniz kii..
    maşallah kuzucuğa.
    size çok yardımcı sanırım bi çok postunuzda görülene göre:)
    bayıldım sıcacık ve samimi paylaşımlarınıza:)
    seve seve izleyiciniz oldum bile hemencecik.
    bende sizi bekliyorum sayfama,
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler