9 Mayıs 2011 Pazartesi

PORTAKAL SERİNLİĞİ


PORTAKAL SERİNLİĞİ
Malzemeler
Pandispanya için
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 çay fincanı süt
- 1 kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 portakalın kabuğunun rendesi

Kreması için
- 1 paket beyaz çikolata
- 200 ml krema
Islatmak İçin
- Portakal şurubu

Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
- 1 sulu portakal
- Tart jöle

Pandispanya hazırlarken yumurtayla toz şekeri çırpıp iyice kabartın. İçine süt,tuz, un ve kabartma tozu koyup iyice çırpın. En son portakal kabuğu rendesi ekleyip iyice karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının zeminine yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Hamuru kalıba döküp 170 derecede 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ikiye bölün. Portakal şurubuyla ıslatın. Pasta kreması için, kremayı bir sos tenceresinde kaynatın ve içine bir paket çikolatayı kırın. Çırpıcıyla pasta kreması kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Bu kremayı pandispanyanın içine yayın ve kekle kapatın. Üzerine yine portakal şurubu dökün. Sütle hazırladığınız krem şantiyle tüm pastayı kaplayın ve portakal dilimleriyle pastayı süsleyin. Üzerine tart jöle sürerek portakalların sulu görüntüsünü sabitleyin. Portakalın saf aroması bu pastada güzel hissediliyor. Serin ve lezzetli bir pasta. Pandispanyası çok lezzetli. Portakal şurubunu evde kendim yaptım. Portakal reçeli yapar gibi hazırlanıyor ancak içine 750 ml su giriyor. Bu sayede hem portakal şurubu hemde portakal şekerlemesi elde ediliyor. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Bilirsin, bayılırım portakallı tatlılara Aslı'cığım. Çok da güzel süslemişsin harika görünüyor. Ege'ye gidiyorum, yaz portakallarına... Eve gelirken getirebilirsem denerim hemen, buralarda artık portakalın mevsimi geçti.
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Bizde son portakalları yiyoruz. İş yerinin önünde bir amca, hep kendi bahçesinden getiriyor. Küçük ama lezzetli meyveleri var. Portakallar ondan.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler