23 Mayıs 2011 Pazartesi

Ahşap Boyama



Günaydııın,
İzmir'de süpper bir bahar havası var. İnsan içerilerde durmak istemiyor. Daha tam yaz gelmediği için yeşilin her tonunu, sararmadan görmek için son şans. Bahçede oturup soğuk birşeyler içmek, dışarda vakit geçirmek çok güzel. Dün ahşap boyamaya başladım. Bu konuda daha önce hiç tecrübem yoktu. Dün akşam küçük bir kutuyu boyamaya başladım. Üzerinde en sevdiğim resim var: Rafael'in Melekler i. Bu meleklerin bakışı bence "evrensel çocuk bakışı". Hepsinde ortak.

İçindeyse kısa bir hikaye gizli.

"YAŞAMIN YANKISI
Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarmış. Birden çocuk ayağı takılıp düşüyor ve cani yanıp 'AHHHHH' diye bağırıyor.
İleride bir dağın tepesinden 'AHHHHH' diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor.
Merak ediyor ve
- ''Sen kimsin?'' diye bağırıyor. Aldığı cevap 'Sen kimsin?' oluyor.
Aldığı cevaba kızıp - ''Sen bir korkaksın!'' diye tekrar bağırıyor. Dağdan gelen ses 'Sen bir korkaksın!' diye cevap veriyor.
Çocuk babasına dönüp
- ''Baba ne oluyor böyle?'' diye soruyor.
- ''Oğlum'' der babası, ''Dinle ve öğren!'' ve dağa dönüp ''Sana hayranım!'' diye bağırıyor.Gelen cevap ''Sana hayranım!'' oluyor. Baba tekrar bağırıyor, ''Sen muhteşemsin!''Gelen cevap; ''Sen muhteşemsin!'. Çocuk çok şaşırıyor, ama halen ne olduğunu anlayamıyor.Babası açıklamasını yapıyor:
- ''İnsanlar buna yankı derler, ama aslında bu yaşamdır. Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir. Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla Şefkat istediğinde, daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren. Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır, her kesiti için geçerlidir.''
Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada bir yansımasıdır."

Güzel değil mi? Resimlerini çekemedim. Bitince kendi yaptığımı ve arkadaşlarımın yaptıklarını yayınlayacağım. Dün boncukta dizmeye başladım. İnşallah güzel birşeyler ortaya çıkar. Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler