29 Nisan 2011 Cuma

Fırında Patates

Merhabalar,
Bu aralar Çınarcık yine hasta. Bu kış daha fazla sürerse, oğlumun ciğerleri hepten bitap düşecek. Ne yapacağımızı bilemedik. İlaçlar-hastalık ikilisi içinde iştahı da iyice düştü. İştahsızlıktan hasta oluyor, hasta olunca iştahsızlaşıyor. Böyle bir kısır döngü içindeyiz. Evde yoğurt yapmaya başlamam iyi oldu. "Anne yoğurdumuzdan ayran yapalım." diyip, hemen her akşam bir bardak ayran içiyor. Bağırsak florasını düzenleyeceğini ve onu tok tutacağını düşünüyorum. Yanındaysa oldukça soft şeyler (makarna ve kuru ekmek gibi) şeyler yiyor. Patates kızartmasına alternatif olarak fırında baharatlı patates denedim. Onun için bir değişiklik oldu, küçük bir kase yedi. Tabiiki yanında ayranla. UHT sütten yaptığım cıvık yoğurtlar işe yarıyor. Ayran yaparken yoğurdu sulandırırdım. Artık gerek kalmıyor. Ona daha fazla yoğurt yedirmiş oluyorum. Biraz tuzlayıp, azıcık seyreltmem ayran yapımı için yeterli.



FIRINDA PATATES
- 1 kg patates
- Zeytinyağı
- Kekik, kimyon, karabiber,köri gibi baharatlar
- Tuz
- Yarım çay bardağı süt



Patatesleri kabaca doğrayıp, süt hariç tüm malzemeyle ovun. Borcama serip, üzerine sütü dökün. 180 derecede yarım saatte pişiyor. Ara ara alt üst edip, homojen pişme sağlayın. Yoksa altta kalanlar haşlak, üsttekiler gevrek kalıyor.

Süt hem lezzeti artırıyor, hemde patateslerin iç yapısını kumlu hale getiriyor. Ayrıca patatesler sütü çekiyor, yağ dışarıda kalıyor. Boğazsız herkes için iştah açıcı, sağlıklı bir çeşni. Yemeklerin yanınada ikram edilebilir. Afiyet olsun.

Not: Bugün öğlen yine Figen ve Ozan'la Fisho'ya gidip balık yedik. Haftada birgün orada balık yemezsek olmaz oldu. Forum'da arkadaşım Dilan'la karşılaştık. Kipa'da bu iki gün %50 indirim varmış. Kipa'dan kremlerimizi, ojelerimizi aldık. İhtiyacı olanlara duyurulur. Sevgiler.

1 yorum:

  1. Şimdi nasıl Aslı'cığım umarım iyileşmiştir. Annesinin mis gibi yoğurdu şifa olsun Çınar'a...
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler