22 Kasım 2010 Pazartesi

Kabak Tatlısı



Merhabalar,
Sizlere bugün kış aylarının en sevdiğim tatlısı olan kabak tatlısının tarifini vermek istiyorum. Kayınvalidem bu tatlıyı yaparken içine karanfil koyar. Bazıları da vanilya koyuyormuş. Size vereceğim tarifte bunlar yok. Kendi hoş aromasında annem usülü kabak tatlısı tarifi vereceğim.

KABAK TATLISI
Malzemeler
- 2,5 kg doğranmış bal kabağı
- 1 kg toz şeker
Malzemelerin özetlediği kadar kolay bir tarif. İzmir’de pazarlar bal kabağı doğranmış, pişirmenize hazır halde de satılır. Kilo başına 50 kuruş fazla ödersiniz.
Hazır doğranmış bal kabağını evde derin bir kapta yıkayın ve süzmeden sulu sulu tenzerenin tabanına dizin. Üzerine şekeri döküp bir gece kapağı kapalı olarak bekletin ertesi sabaha sulu olacaktır. Ocağın en kısık ateşinde (mum alevi gibi) ben yaklaşık 3,5 saat pişirdim. Bu pişme esnasında tüm suyunu uçurun, kalanı da bal kıvamına gelsin. Soğuduktan sona servis edin. Üzerine balında bir tatlı kaşığı dökerek parlak görüntüsünü koruyabilirsiniz. Ceviz, şanti ya da kaymakla sunabilirsiniz. Dr. Oetker’in yeni çıkarttığı kaymak tadında şanti de olabilir. Hafif, lezzetli ve besleyici bir tatlı. Bal kabağı, başta turuncu rengi veren beta karoten ve diğer vitamin - mineraller açısından zengindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler