26 Ekim 2010 Salı

ZEYTİNLİ KEK

Günaydııın,
Bugün çok sevdiğim bir kek tarifi vermek istiyorum. Bu kekte özellikle kalamata zeytin süpper oluyor. Ama çekirdeksiz siyah zeytinde kullanabilirsiniz. Kek kalıbında da iyi oluyor ama ben tart kalıbında yapmayı daha çok seviyorum.




ZEYTİNLİ KEK
- Bir su bardağı çekirdeksiz kalamata zeytin
- 3 yumurta
- Tuz
- 1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ maydonoz
- 3 bardak un
- Kabartma tozu

Önce yumurtaları tuzla çırpın, ardından yağ ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Unu ve kabartma tozunuda ekleyıp homojen bir karışım elde edin. Zeytinyağıla yağlanmış kalıba hamuru dökün ve üzerini zeytinlerle süsleyin. Tart kalıbında simetrik zeytinlerle süpper oluyor. Zeytinleri dizmeden önce iyice suda yıkayın ve siz hamuru hazırlarken onlar suda beklesin. Böylece kekin üzerine kara sularını salmazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler