13 Ekim 2010 Çarşamba

Tuzlu Simit

Merhabalar,
Bugün sizlere arkadaşlarımın çok beğendiği bir tarifi vermek istiyorum. Dün sabah iş yerine tuzlu simit getirdim. O kadar çok beğenildiki, Ozan bu sabahta getirmedim diye kızdı. Hamile olan bir arkadaşımız tarifini istedi. Açıkçası çok mutlu oldum. Kış gelmeye başlamış. Kış yaklaştıkça dairede, tepsi tepsi keklerimiz, tatlı tuzlu kurabiyelerimiz, değişik çeşitlerimizle odalarımız şenlenir. Yazın sıcaklarında pek birşey yiyemiyoruz. Ancak, yol üzerinde aldığımız kavun, karpuz ya da üzüm yiyebiliyorduk. Bu kadar gıdacı yanyana olunca pek bakıyoruz kendimize. Bugün Torbalı yolcusuyum. Eylenmeden yola çıkmalıyım. Yarın görüşürüz.




SUSAMLI SİMİT
Malzemeler:
- 1 paket margarin (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 yumurta (sarısı hamurun içine, beyazıüzerine)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için susam

Oda ısısında olan tüm malzemeyi iyice yoğurun. Elinizle küçük halka simit şekli verin. Bir tavada susamları azıcık kavurun. Halkaları önce yumurta beyazına, sonra susamlara bulayıp fırına verin. Oldukça bereketli bir hamur. İki tepsi çıkıyor. Çayın yanında süpper oluyor. Susamı kavurmak bence çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler