6 Ekim 2010 Çarşamba

Domates Çorbası

Merhabalar,
Bugünlerde İzmir bayağı serinliyor. Akşamları eve geldiğimde çorba arar oldum. Fazla yemek yemek istemiyorum. Şişlik var üzerimde. İlker'in çok sevdiği domates çorbamdan yaptım. Normalde bu çorbayı salçayı sulandırarak yaparım. Ama ilk kez domates çorbası yapanlar kıvamı tutturamayabilirler. Bu yüzden domates suyuyla tarif vereceğim.



DOMATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 lt domates suyu
- 1 çay bardağı un
- Sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 bulyon tableti
- 100 gr kaşar rendesi
- İsteğe göre tuz

Sıvıyağda unu kavurun. Ben çorba ve puding yaparken hep çırpıcıyla karıştırırım. Sizede tavsiye ederim. Unun kokusu çıkınca domates suyunu ilave etmeye başlayın. Domates suyu unu çeksin, pürüzsüz olunca eklemeye devam edin. Bu şekilde bir litreyi ekleyin. Kaynamaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin ve sütü katın. Bu şekilde 5 dk kaynadıktan sonra ocağı söndürüp, kapağı kapalı olarak dinlendirin. Servis esnasında üzerine kaşar rendesi koyarak sunun. Afiyet olsun :)

Not: Evde pırasa ya da taze soğan varsa, unun kavrulması esnasında bir parça sapından ekleyip onunla kavurun. Çorba pişerkende içinde kalsın. Kendine has bir aroma bırakıyor. Denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler