28 Eylül 2010 Salı

Yolculuk

Merhabalar,
Bugün 19 Eylül 2010. Yani dün Mesut evlendi. Figenler’le (böyle mi yazılır?) Salihli’deydik ve her şey çok güzeldi. Ve bugün, küçük Kaan’ın doğum gününden bir gün önce. Zonguldak’a gitmeden önce Ankara’da geçireceğim tek gün. Kısacası trafiğimizin ortasındayım. Yarın, Sabiha annem Ankara’ya gelecek, beraber Zonguldak’a geçeceğiz. Nasıl bir yer acaba çok merak ediyorum? Ziyaretine gittiğimiz Pınar, evinin önünün plaj olduğunu söyledi. Eylül’ün 20’sinden sonra Karadeniz’de denize girilir mi? Belki oralarda da termal yerler buluruz ve sıcacık takılırız. Kömürün, şehri kalın bir sis tabakasıyla sardığı söyleniyordu. Yeşil-gri bir şehir mi olacak? Pencereden, denize yağan yağmuru mu izleyeceğiz?Öyle olursa kaloriferin yanında fındık kırar, çay içeriz. Eğer hava bayağı soğuk olursa mısırda patlatırız. Aslında en çok İlker’le yürüyüş yapmayı özledim. Hiç bilmediğimiz bir şehirde, hiç bilmediğimiz sokaklarda dolaşmak sürpriz dolu olacak :) İnşallah cep telefonumdaki sorun çözülür ve bende bir sürü resim çekerim. Zonguldak’ı bilen varsa, lütfen bana görmemi önereceğiniz yerleri yazın. İnternette gezdiğim kadarıyla Devrek, Safranbolu ve Amasra’ya kesinlikle gitmeliyim. Galiba ben görülecek yerlerden çok, tanınacak insanları merak ediyorum. Pınar, Karadenizli her yerde Karadenizli diyor. Hergün bir fıkra yaşadığını anlatıyordu. İnsanlar saman alevi gibi sinirlenip, birden sönüveriyorlarmış. Sivri akılları, uyanıklıkları, dilleri ve hareketleriyle Karadenizlileri ziyaret edeceğim için heyecanlanıyorum.
Hava soğumaya, Çınar üşümeye başladı. Oraya yarın akşam vardığımda ilk iş, yoğurtlu çorba yapacağım.



YOĞURTLU ÇORBA
Malzemeler:
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 kaşık tereyağ
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tablet tavuk suyu
- 1 lt su
- Tuz
Yoğurda, un, yumurta ve pirinç ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırın. Yavaş yavaş su ilave ederek seyreltin. Kaynamaya başladıktan sonra, et suyu tabletini ekleyin. Pirinçler iyice şişip pişinceye kadar pişirin. Ayrı bir tencerede ya da cezvede tereyağını ilave edin, yağ kızmaya yakın içine naneyi ekleyin. Hazırladığınız kokulu yağı, çorbaya ekleyip karıştırın.

Böyle serin havalarda, yenilebilecek en güzel yiyecek, çeşit çeşit sıcak çorbalar. Hem içinizi ısıtıyor hemde sindirimi kolay. Bu aralar hemen her gün başka biryerde olduğumuzdan sürekli seyehat halindeyiz. Bugünlerde hiç ağır bir şey yiyecek halim yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler