24 Ağustos 2010 Salı

Pancar Turşusu

Merhabalar,
Geçenlerde pazardan aldığımız kırmızı pancarlardan turşu yaptım. Benim için çok lezzetli ve hazır bir gıda. Bence herkesin buzdolabında olmalı. Sofraya direk bir çeşit, iştah açıcı olarak konulabileceği gibi, salatalara renk vermesi için ya da başka birşeylerle karıştırmak için lezzetli ve renkli bir turşu.



PANCAR TURŞUSU
Malzemeler:
- 1 kg kırmızı pancar
- 1 su bardağı sirke
- 3-4 diş sarımsak



Pancarları soyup düdüklü tencereye koyalım. Sirkeyi ilave edip, üzerini örtecek kadar su ilave edip yaklaşık 20 dk basınçla pişirelim. Pişen pancarları doğrayıp, bir kavanoza dizelim. Aralarına havanda dövdüğümüz sarımsaklardan ilave edelim. Kavanozu düdüklüdeki haşlama suyunu döküp, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edin.

Hazırlanan bu turşudan oda arkadaşlarım sarımsaklı yoğurtla meze yapılamayacağını söylediler. Pancarı , suyla düdüklüde haşlayıp rendeleyip yapıyorlarmış. Hatta bizim Ödemişli Feray'dan tarif tam olarak şu şekilde: pancarları düdüklüde suyla haşlayıp, rendeliyorsunuz. Bir soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştiriyorsunuz. Ardından pancarları ekleyip birlikte kavruyorsunuz. Sarımsaklı süzme yoğurda birazcık normal yoğurt karıştırıp inceltiyoruz. Kavrulan malzemeyi yoğurda karıştırıp servis yapın. Güzel bir tarife benziyor değil mi? Haftaya deneyebilirim.


PEMBE RÜYA
- 1 adet pancar turşusu
- 1 kase normal yoğurtla inceltilmiş süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak

Tarifini verdiğim pancar turşusunu suda yıkayın. Rendeleyip, sarımsaklı yoğurda ekleyin. Üzerini süsleyerek servis yapın. Yemeklerin beğeni ölçüsünü yemek yendikten sonra tabak temizliğine bağlıyorum. Eğer lezzetli bir yemek olmuşsa, direk ön yıkamasız bulaşık makinesine giriyor :) Pembe rüyada direk makineye expres gidenlerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler