6 Temmuz 2010 Salı

Mısır

Merhabalar,
Bugün İzmir gerçekten çok sıcak. Öğleden sonra Torbalı yolcusuyum ve elimde oldukça ağır bir iş programı var. Artık iş yerinde öğlen yemeği bile zar zor yer olduk. İş deyince aklıma bu aralar bir ofisten çok, depolar ya da limanlar geliyor.
Neyse... Aslında bunlardan bahsetmek istemiyordum. Bahsetmek istediğim esas şey bu aralar pazarda en çok bulunan, lezzetli mısırlar. Yazın en güzel yanlarından biri mısır yiyebilmek. Yemek sitelerinde çok güzel tarifler var. Ama böyle pratik şeyler sanki yazmıyor.. Çalışan bir anne, mutfağında akşam için karnıyarığı 20 dk. hazırlayamaz. Ama eve geldiğinde mısırları hemen kavuzundan ayırıp, düdüklüye koyabilir. Akşam yemeğında bol salata ve köftenin yanında sıcak mısır yemek ev halkının hoşuna gidebilir. Biz genelde millet olarak, öğünde mısır pek tüketmiyoruz. Oysa oldukça lezzetli, doyurucu ve pratik.



HAŞLANMIŞ MISIR
- Düdüklü tencerenizin alabileceği kadar mısır
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz

Mısırları düdüklüye bazısını bütün bırakarak, bazısını kırarak koyun. Üzerine suyu ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın. Basınca ulaştıktan sonra 20 dakika pişirin. Haşlarken tuz koymak mısırı daha lezzetli yapıyor.

Yarın görüşürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler