8 Temmuz 2010 Perşembe

Deniz'den Puding ve Patates

Merhabalar,
Bugün sizlere kardeşim Deniz'den bahsetmek istiyorum. Denizcik bu hafta İzmir'e geldi, bir süre burada kalıp gidecek. Bugün bu hafta yaptığı iki şeyin tarifini vermek istiyorum.


İlki resimde gördüğünüz muzlu puding. Fotograf çok net çıkmamış. Annemlerin mutfağının ışığından böyle oluyor. Aslında tarif çok basit. 1 paket muzlu pudingi tarifinde oranla sütle hazırlayın. Kaselere dökerken bir tane finger bisküviyi çaprazlamasına daldırın. İki-üç tane fındık koyarak süsleyin. Soğuduktan sonra üzerine Dr. Oetker renkli pasta süsüyle süsleyin. Yanınada çilekli, böğürtlenli Haribo koyun. Oldukça şık, ama çok basit bir tarif. Muzlu puding belki misafire ikram edilmeyebilir ama bu haliyle herkese ikram edebilirsiniz.



Denizin hazırladığı ikinci pratik tarifimiz, baharatlı patates.

BAHARATLI KABUKLU PATATES
Malzemeler:
- 1 kg taze patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı biber, karabiber, toz biber, tuz, kekik
- Kısacası evde ne kadar baharat varsa
- Yağlı kağıt

Taze patatesleri güzelce yıkayıp, kabuklarını soymadan, iri iri dilimliyoruz (Fast-food çularda satılan elma dilimi patates şeklinde ). Sonra bir kabın içinde zeytinyağı ve bahartlarla harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıyoruz. Fırında 175 derecede pişiriyoruz. Patatesler iyice yumuşayınca fırından alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Soğuk olarakta tüketilebilen, lezzetli bir garnitür.

1 yorum:

  1. Lezzetli görünüyorlar tarifi aldım kesin deniycem umarım lezzeti ve görüntüsü sizinki kadar güzel olur :)ellerinize saglık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler