28 Mayıs 2010 Cuma

Kabak Sıkma


Merhabalar,
Bugün iki güzel tarif vermek istiyorum. Tariflern ilki Müge abladan. Kabakla ne yapsam diye sıkılıyorsanız ; bu tarif tam size göre. Kıymalı kabak dolması için hava çok sıcak, zeytinyağlı kabak yemeği yeterince lezzetli değil... İşte tam bu ara zaman için sarımsaklı bir kabak tarifi.

KABAK SIKMA
Malzemeler:
- Yarım kg dışı yeşil renk olan kabak (girit kabağı diyorlar)
- 5-6 adet taze soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından az pirinç
- Zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Yarım limon

Taze soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Ardından pirinç ve verev şekilde incecik doğranmış kabakları koyun (rendenin cips kısmındada yapılabilir). Bir çay bardağı su ilave edip pişirin. En son kıyılmış dereotunu ilave edip yarım limon sıkın. Tuz ve karabiberini ilave edip şöylece bir karıştırın, kapağını kapatıp dinlendirin.

Çok lezzetli bir yemek. Bence bu yemeği bulan kişi, pırasa yemeğini çok beğenip, kabağı nasıl pırasalaştırsam diye yola çıkmış. Oldukça lezzetli ve meze olarakta kullanılabilir. Tarif ve yemek için teşekkürler Müge abla.

Hafta sonu bunu yapmayı planlıyordum. Yazlıkta çok süper olacaktı. Ama oğlum 2 gündür hasta. 3 saat aralıklarla ateşleniyor. Midesini üşüttüğü için hiç birşey yemiyor. Dün akşam işten dönerken ona pişmiş yufka aldım. Akşam sadece onu yedi. Haftasonu, deniz, yeşillik ve Çınar'la keşife çıkma planlarını haftaya bıraktım. Bu hafta sonu oğlumla televizyon karşısında dinleneceğiz. İnşallah tez zamanda iyileşir tatlı kuzum.

Bu günkü ikinci tarifim Seher Hanım'dan. Tam bana göre bir tarif. Hem tatlı, hem meyveli, hem de baharatlı...



SEHER HANIM'IN ELMALI KURABİYESİ
Malzemeler:
Hamur İçin
- 1 Paket margarin
- 1 Su bardağı çiçek yağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un (Çok sert bir hamur olmayacak,kulak memesi kıvamında olmalı)

İçi için:
- 2 İri elmanın rendesi
- 1,5 Çay bardağı şeker
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- İstediğiniz kadar iri ceviz

Üzerini Süslemek için:
- Pudra şekeri

Hamur malzemesinde un hariç geri kalan malzemeyi karıştırıp, yavaş yavaş unu ekleyin. Elle açılıp şekil verilen bir hamur olacak. Yuvarlak yapıp içine elmalı harcı içine koyup kapatın. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri dökün. Afiyet olsun :)

NOT: Fotograf çok güzel çıkmamış. Daha yakından, neredeyse kokusunu duyacakmışsınız gibi çekmeliymişim. Ama dayanamadım yedim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler